| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
blackstar Fa$o Aga

|
Tarih: Pts Eyl 17, 2007 10:44 pm Mesaj konusu: Fender Precision Bass |
|
|
| mtnckr demiş ki: |
Özellikler: Gövde genelde alder ya da ash, sap maple, tuşe gül ağacı yada maple. Sap genelde A, B, C tipi olarak yarıçaplarına ve klavyenin 1. perdesinin genişliğine göre değiir. Çoğunlukla jazz basa göre daha kalın bir sapa sahiptir. 1 adet birleşik "single coil" manyetiklere sahiptir. 1 adet volume, 1 adet tone düğmesi vardır.
Ses Kalitesi: Ses kalitesinden önce ses karakterini belirtmekte fayda var. Precision basların en genel karakteristik özelliği bas frekansları daha güçlü bir şekilde vermesidir. Şişko bir sese sahiptir. orta frekanslar genel olarak jazz basa göre daha zayıftır. Tam anlamıyla bir "rock bass" tır. Parmak ile çalındığında daha "old school funk" havası verebilir, pena ile çalındığında ise tipik demir gibi "punk bass" ses verir. Ses kalitesi tartışılmaz. Tabii birçok değişik ses de elde edilebilir, ben en genel özelliklerini belirtmek istedim sadece. Artık klasikleşmiş 2 bastan biridir. Ben Jazz bastan daha çok sever ve tercih ederim. Tabii bu kısmı tamamen zevk meselesi...Benim gözlemime göre rock gruplarında jazz bastan daha çok presicion bas kullanılıyor. Jazz bastan daha farklı daha değişik bir biraz da kirli bir hırıltıya sahiptir ve bu rock müzikte kayıtlarda ve sahnede çok işe yarar.
Görünüm: Yine klasikleşmiş efsaneleşmiş bir görünüm. Rahmetli Leo Fender büyük adammış doğrusu. Gövde jazz basa göre daha kısa ve topludur. Sapı jazz basa göre daha kalındır (ama jazz bass sapının ölçülerine sahip versiyonları da vardır).
Dayanıklılık: Özellikle 80 öncesi Fender gitarlar kesinlikle çok iyi işçiliğe sahiptir ve çok dayanıklıdır. Son yıllardaki Fenderler için bunu söylemek çok kolay değil malesef. Ama bunun yine bir genelleme olduğunu ve istisnalar olabileceğini de unutmayın.
Kullanıcı Desteği: Benim hiç ihtiyacım olmadı ancak fender in bu konuda biraz kötü bir üne sahip olduğunu biliyorum.
Genel: Müzik tarihinde klasiklemiş bir bas. Birçok basçının eğer ilk tercihi değilse bile ekipman listesinde ihtiyaç duyacağı bir bas. Leo Fender in ilk göz ağrısı
|
_________________ 'Gitarın varsa daha iyi ses çıkaracak düzeni mutlaka bulmalısın.' - Mustafa Denizli |
|
| Başa dön |
|
 |
psilocybin
|
Tarih: Sal Ekm 30, 2007 12:17 am Mesaj konusu: |
|
|
93 mexico sahibiyim.çok mutluyum.allah herkese nasip etsin.  |
|
| Başa dön |
|
 |
lombardo

|
Tarih: Prş Tem 29, 2010 8:04 am Mesaj konusu: |
|
|
P bass demoları bulabilir miyiz bir yerlerden? _________________ Du riechst so gut...mis mis.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|